Hari Guru Nasional (National Teachers’ Day)

November 25th, the National Teachers’ Day.
Bertepatan dengan peringatan hari guru nasional, hari ini juga tepat seminggu sejak saya bekerja di tempat kerja yang baru (udah di bahas di postingan kemaren yah guys, about my first day on job).

I’m so thankful that I’ve got a lot of experience on my first week on job. Sejak senin kemaren saya terlibat dalam persiapan untuk event IMCW, or International Multi Cultural Week yang dilaksanakan hari ini. Setiap kelas present budaya asing dari luar negeri, di antaranya ada Egypt, Turki, Mexico, Australia, Phillipine, and South Korea. Excited banget liat decoration di kelas masing-masing yang menunjukkan ciri khas negara-negara tersebut. 


Dan lagi, saya mendapatkan kesempatan melihat proses latihan dance anak-anak buat perform di acara IMCW hari ini. Saya bahkan ikutan latihan dance sama teachers yang lain juga.

And today is the day we celebrate International Multi Cultural Week! Ada parade costume dari all students, dance performance dari students, parents, and also teachers. Endingya, ada acara makan-makan deh. Makanan khas dari beberapa negara. So lovely day!

Meskipun baru seminggu di sini, tapi udah banyak kejadian yang memorable dan berkesan banget for me. I wish I have more more more fun things, memorable days with all teachers and students here. Thanks to being so kind and friendly to me. I know I need to learn much more to be a good teacher. Pengalaman akan mengajari saya banyak hal. So I hope I would have a lot of good experience here. 
Dan semoga guru-guru di Indonesia melakukan tugasnya dengan sangat baik, demi anak-anak Indonesia, dan demi memajukan pendidikan di Indonesia (#eeaaa dalem banget nih pembahasan hahaha).

Well, Happy National Teachers’ Day to every teachers in Indonesia.

God bless all of us. ๐Ÿ˜Š

Advertisements

2 Replies to “Hari Guru Nasional (National Teachers’ Day)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s